Ford Automobiles Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
MEG Corporal
Joined
·
801 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i used to get on motorway's runs about 450-460 miles from a tank full to when the light goes off.
now i can't get more than ~380 miles.
What should i be looking for?
maf, lambda, ignition(chacked the spark plugs and they look fine - a bit redish-brownish and quite white- grey at the tops)?
 

·
MEG Captain
Joined
·
4,819 Posts
air filter ???? , when was it last changed ???? :whistling:
 

·
MEG Corporal
Joined
·
801 Posts
Discussion Starter · #3 ·
10-15k ago
don't think is the air filter.
when the filter is gone, the eng starts to suffer badly, i've got a vibration when idling and quite of a kick when starting the engine, that's why i am thinking a bit if a coilpack(plugs seem fine apart of the grey-white color).
 

·
Registered
Joined
·
2,906 Posts
replace the sensor on top on them housing that controls the fan and ecu setting the mixture when hot or cold that will make it cut out run lump and drink fuel like no tomorrow
also replace hego sensor to do not clean it
 

·
TDDI Buff
Joined
·
37,060 Posts
its winter remember you wil lbe using more.
 

·
MEG Corporal
Joined
·
801 Posts
Discussion Starter · #6 ·
on what grounds?
heater's fan? :surprised:
or less draft from the closed windows?
 

·
TDDI Buff
Joined
·
37,060 Posts
there is that too and having to wait longer for the car to warm up aswell
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top