Ford Automobiles Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Turbo Boost Me!
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Has anyone had one fail, If so what were the symptoms??

I have a tapping noise and its very intermitant, Ive changed the idler pulley and tensioner pulley thinking it wa one of those but it wasnt, Ive listened to the alternator and its not that, Ive listened to the pas pump and its not that either, When I listened to the water pump I could here the tapping.

They are a piece of cake to change, FAR FAR easier than the silvertop one, Remove the belt, 3 X 8mm pulley bolt and 4 X 8mm bolts that hold the pump on, No messing with the cam bolt or covers.
 

·
Turbo Boost Me!
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Ok, I take it no body knows, Ive bought a water pump anyway, Just to be on the safe side, £25
 

·
Turbo Boost Me!
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #4 ·
The question and tests

Avinitlarge said:
Has anyone had one fail, If so what were the symptoms??

I have a tapping noise and its very intermitant, Ive changed the idler pulley and tensioner pulley thinking it wa one of those but it wasnt, Ive listened to the alternator and its not that, Ive listened to the pas pump and its not that either, When I listened to the water pump I could here the tapping.
Just me saying how to change one if needs be

Avinitlarge said:
They are a piece of cake to change, FAR FAR easier than the silvertop one, Remove the belt, 3 X 8mm pulley bolt and 4 X 8mm bolts that hold the pump on, No messing with the cam bolt or covers
 

·
Turbo Boost Me!
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #6 ·
[quote name=mondeo's rule]pump doesn't tap they whine then they sieze up
change it any way peace of mind [/quote]

Exactly, This is why I am confused, I took the AUX belt off and the noise went, Its not the idle or tensioner pulleys, Its not the alternator or pas pump, It could only be the water pump
 

·
Turbo Boost Me!
Joined
·
1,018 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Well, I changed the water pump, The noise has gone, There was no play in the old pump and it didnt look damaged but it must have been faulty
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top