Ford Automobiles Forum banner

Engine temp

450 Views 11 Replies 4 Participants Last post by  ktsortanidis
Hi guys

Here is the problem.
Before two weeks I've noticed that the engine temp was raising too slow. I went to the ford's local dealer exlainig the broblem, they said ''ok we will change the thermostat''.
They changed the thermostat but after that I noticed that when the engine temp comes to normal level the radiator fan allways works in hi-speed and never stops even when I drive with 120 km/h with ambient temp 15 degrees.
[color:red]Notice that the instument cluster temp indicator is allways in normal level.[/color]
Whent I went back to the dealer they plug it with the computer. Conclusion:No idea what is it.
Engine temp they said is ok but they cannot uderstand what is the problem. Now they are going to change the thermostat again just in case of the new problematic thermostat.

Any ideas?
Where are located the sensors who send signal to the radiator fan?
Do you think that the new thermostat may be damaged?

Many thanks :L

Mk3 Mondeo 1.8lx petrol (2004 facelift)
1 - 1 of 12 Posts
dont know if its the same kindof problem but will put it into the mix anyway.

read a few posts in the past about a fan problem ( cant remember if it was always on or never on though ) the problem turned out to be a resister/sensor pack on the radiator housing was faulty.

might not be any use at all but its another thing to look at.
1 - 1 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top