Ford Automobiles Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
IDS SERVICES AVAILABLE - DENSO SPECIALIST
Joined
·
3,444 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Anyone have any idea whats causing the rad fans to be on all the time on a Mk3? I was thinking that the sender may be faulty? is this right?
 

·
Registered
Joined
·
621 Posts
Is your aircon set to auto?

If so, the A/C compressor is probably constantly on and thus keeping the fans on.

Check under the bonnet to see if your A/C compressor is running. If so, set your A/C to manual and see if it switches off and in turn the fans switch off.

You helped me out on a recent topic which lead me to find this!

Cheers,

Nick
 

·
IDS SERVICES AVAILABLE - DENSO SPECIALIST
Joined
·
3,444 Posts
Discussion Starter · #3 ·
naa. ac not on, i keep forgetting i have that!

Im thinking that maybe there is a wax stat or something that needs replacing. I dont think its the temp sender as the gauge on the cluster reads ok.. This car has some serious gremilns.. :(
 

·
MEG Captain
Joined
·
4,819 Posts
but is it the same sensor for the gauge and the fans , just a thought :L
 

·
Resident LED Guru
Joined
·
2,912 Posts
i dont know about eth mk3, but iv found on my mk1 that to keep the low speed fn off, i need to suppy a voltage to the relay. Once the voltage is switched off, then teh fan comes on. Its kinda strange to be honest. Could be a faulty wire or connection or something if teh system works teh same
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top