Ford Automobiles Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I replaced the motor blower heat resistor on my focus mk1 focus last week.

This got the fan working again on all its settings, and the AC button lit up again.

I replaced the pollen/ cabin filter too.

I thought all was good - however, now on the lower fan settings there is a fume-like burning smell coming through the heater vents a few minutes after the fan is on.

But if I switch it to the max/ top setting it seems to stop the burning smell (I'm assuming that is a different circuit as the max setting always worked before the resistor was replaced).

The air con probably is empty, but that shouldn't give off a burning smell when its not engaged right?

Any idea what the issue might be?

Thanks!
 

·
Clever Clauggs
Joined
·
4,453 Posts
Had similar on 2002 Focus 1.6,could be the new resistor heating up and probably

smell will stop after using it a few times.

Also after a year or so of using new resistor i had sizzling and burnt electrical smoke

coming from passenger vent,never happened again next time i used it and all 4 settings

worked fine.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thanks.

The smell is a bit toxic - so just wondered if there was anything else it could be?

I didn't want to burn it out after just putting it in :biggrin:

Had similar on 2002 Focus 1.6,could be the new resistor heating up and probably

smell will stop after using it a few times.

Also after a year or so of using new resistor i had sizzling and burnt electrical smoke

coming from passenger vent,never happened again next time i used it and all 4 settings

worked fine.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top