Ford Automobiles Forum banner
15K views 8 replies 4 participants last post by  vic ash  
#1 ·
Focus z 2000 roku działał idealnie. Zatrzymałem się w piątek wieczorem i zaparkowałem. Następnego ranka ręka ześlizgnęła się z kluczyka po około pół sekundy, nigdy o tym nie pomyślałem, poszedłem ponownie uruchomić samochód i tylko się obraca. Solus pokazuje kody błędów P1664 (usterka modułu sterowania wtryskiem) i P1564 (moduł pompy wtryskowej żąda zmniejszonego zasilania paliwem). Nadal dostaję olej napędowy na wtryskiwaczach, ale nie uruchamia się nawet po holowaniu. Większość innych pytań, które przeczytałem z tego rodzaju kodami, miała problemy z działaniem, ja nie. Na jednym z forów pisze, że można kupić dziewiczy moduł, można przeciąć 4 czarne przewody, połączyć ponownie nowy moduł i zaprogramuje się on w Twoim samochodzie? Czy to prawda? | Czy ktoś wie, gdzie można kupić te moduły?

Myślałem, że to może być odcięcie paliwa (chociaż nie uderzyłem w samochód), ale jak powiedziałem, jest paliwo na wtryskiwaczach. Wszelka pomoc mile widziana, chłopaki.

#2 ·
Ok, te kody nie oznaczają, że pompa wtryskowa jest zepsuta i potrzebna jest nowa pompa!!!

Oznacza to, że moduł pompy wtryskowej JEST zepsuty, ale można go naprawić (z 24-miesięczną gwarancją), ta firma zajmuje się wszelkiego rodzaju regeneracją wszelkiego rodzaju elektroniki (ECU, ABS ECU, moduły pomp itp. itd.) ich strona internetowa zawiera pełny opis ich możliwości.

Skontaktowałem się z nimi dzisiaj i wysłałem moduł, koszt to około 200 funtów, to jedna trzecia/ćwierć ceny pompy. 2-3 dni realizacji, opublikuję ponownie, gdy zostanie zamontowany i dam wszystkim znać.

#3 ·
Ok, te kody nie oznaczają, że pompa wtryskowa jest zepsuta i potrzebna jest nowa pompa!!!

Oznacza to, że moduł pompy wtryskowej JEST zepsuty, ale można go naprawić (z 24-miesięczną gwarancją), ta firma zajmuje się wszelkiego rodzaju regeneracją wszelkiego rodzaju elektroniki (ECU, ABS ECU, moduły pompy itp. itd.) ich strona internetowa zawiera pełny podział ich możliwości.

Skontaktowałem się z nimi dzisiaj i wysłałem moduł, koszt to około 200 funtów, to jedna trzecia/ćwierć ceny pompy. 2-3 dni realizacji, zamieszczę ponownie post, gdy zostanie zamontowany i dam wszystkim znać.
Czy możesz mi powiedzieć, gdzie mam wysłać moduł, ponieważ mam ten sam problem?

#4 ·
To było ponad 10 lat temu i nigdy nie wrócili.

Czy sprawdziłeś ciśnienie paliwa podczas rozruchu?

#6 ·
Oprogramowanie Windows jest darmowe, co jest bonusem, chociaż kupiłem również wersję na Androida. Nie próbowałem jeszcze tworzyć za jego pomocą klucza, ale opcja jest dostępna.

#8 ·
Sprawdź za pomocą Forscan, czy liczba kluczy wynosi zero.