Cześć. Szukam pomocy. Pojawił się ten kod błędu i zastanawiałem się, od czego zacząć. Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana. Tia
Gdzie znajduje się przewód masowy od nadwozia do skrzyni biegów?Po wymianie alternatora. Poprowadziłem nowy przewód czujnika i nadal występowała usterka. Okazało się, że to zła masa. 8 godzin lub więcej straconych. Czyszczenie przewodu masowego od nadwozia do skrzyni biegów zajęło 5 minut. Usterka usunięta i kontrolka zgasła. Cholerna nowa technologia to udręka. Cieszę się, że się udało. Byłem u kresu wytrzymałości.
Ten sam problem tutaj, dwa lata temu kontrolka akumulatora zaczęła zapalać się sporadycznie. Garaż wymienił alternator i akumulator, było dobrze przez około miesiąc, potem kontrolka akumulatora zaczęła ponownie się zapalać. Zignorowałem to do dwóch tygodni temu, kontrolka akumulatora świeciła się cały czas, wtedy karta nie chciała się uruchomić. Sam naładowałem akumulator, jest OK przez kilka dni, potem nie chce się uruchomić. Wygląda więc na to, że akumulator się nie ładuje.Mam podobny problem, przerywana kontrolka ostrzegawcza akumulatora na desce rozdzielczejDostaję stałe 13,8 V, gdy kontrolka ostrzegawcza jest włączona i 14,4 V (jak sądzę), gdy kontrolka ostrzegawcza jest wyłączona, więc myślę, że gdzieś jest uszkodzony przewód lub zwarcie.
Alternator sprawdza się, o ile mogę ocenić (tylko testy multimetrem), a akumulator działa doskonale (miałem go w innym samochodzie) bez problemów.
Po poszukiwaniu rozwiązania znalazłem podobny film na Youtube, który doprowadził mnie do talkford.
Nie miałem jeszcze okazji sam poszukać paska uziemiającego, ale podejrzewam, że może to być przyczyną problemu, a przynajmniej mam taką nadziejęPonieważ jest to dość prosta naprawa!
Pytanie, które mam, brzmi: Zanim zacznę, gdzie są problematyczne przewody, które powinienem sprawdzić?
Nie, to jest sekcja Mondeo MK4, wybierz fora w prawym górnym rogu i przewiń w dół do sekcji MK5.Cześć kolego, czy to dotyczy mondeo mk5? Masz instrukcje?